Mikä on osuuskunta? 

Jäsenet

Jäsenet ja sopimuskumppanit voivat olla osuuskunnan palveluiden ja tuotteiden tuottajia, käyttäjiä tai kuluttajia. Osuuskunnan tarkoituksena on sen jäsenten ja sopimuskumppaneiden taloudenpidon hoitaminen, työllistymisen tukeminen ja markkinointi sekä itsenäiseen elinkeinotoimintaan avustava toiminta. Lisäksi toiminnan tarkoituksena on edistää seudun asukkaiden hyvinvointia ja turvata lähipalvelujen saatavuus mahdollisimman hyvin.

Asiakas, joka haluat palvelua

Mikäli tarvitset palvelua, ota yhteys palveluja tarjoaviin tai yhteystiedoissa mainittuihin toimiviin henkilöihin. Myös yrityksesi voi olla osuuskunnan jäsen tai palvelun tilaaja. Osuuskunta laskuttaa palvelun, joten sinulla on yksityishenkilönä mahdollisuus mm. kotitalousvähennykseen.

Osuuskunta on virallisesti rekisteröity yritys, jonka palveluista saa kotitalousvähennyksen verollisen (alv) työn määrästä verona eli käytännössä työn saa noin "puoleen hintaan" ilman harmaata taloutta.

Remontointi eli asunnon tai loma-asunnon perusparannus- ja kunnostustyö 

Kotitalousvähennyksen maksimi on 2 250 euroa henkilöltä. Omavastuu on 100 euroa vuodessa henkilöltä. Kotitalousvähennyksen saa vain työn osuudesta. Saat vähentää 40 % liikevaihtoverollisesta työn osuudesta, jos olet ostanut työn osuuskunnalta. Saat maksimivähennyksen siis, kun maksamassasi laskussa on työn osuutta 5 875 euroa.

Kotitalous-, hoiva- ja hoitotyö sekä öljylämmityksestä luopuminen 

Kotitalousvähennyksen maksimi on 3 500 euroa henkilöltä. Omavastuu on 100 euroa vuodessa henkilöltä. Saat vähentää 60 % työn osuudesta, jos olet ostanut työn osuuskunnalta. Tällaisia töitähän ovat mm. polttopuiden teko, ruohikonleikkuu.

 

Hokan kyläosuuskunnan työnä toteutettu upea kaarisilta.